Cheap Programs Retailer Buy Software Great Sales

海外世市(Heves)欢迎中国合作机会
  Nyomtatás E-mail
Image

 

Heves várja a kínai partneri lehetőségeket

 

A település területén és határában feltárt régészeti leletek arról vallanak, hogy az első jelentős emberi megtelepedés a Krisztus előtti I. (1000 B.C.) évezredben, a szkíta korszakban volt. A honfoglalás (A.D. 896) korából gazdag női sírlelet került elő Heves külterületén, a Kapitányhegyen. A város - mint járási székhely - jelentős közigazgatási szerepkörrel rendelkezett. Ez elősegítette a polgárosodás, városiasodás folyamatát. A hevesi társadalmi és kulturális élet a XX. sz. elején igen élénk volt. 1945. után a földosztás eredményeképpen sok kisgazdaság alakult elmaradott gazdasági felszereléssel. Később kis agár termelőszövetkezetek jöttek létre, melyeket 1964-ben Rákóczi néven szerveztek eggyé. Ipari és szolgáltató üzemek is alakultak. Az 1956-os forradalom idején Hevesen is munkástanács alakult, nemzetőrséget állítottak. Szembetűnő gazdagodás, fejlődés az 1960-as évektől figyelhető meg a településen. Ekkor létesült a Szociális Otthon, a Járóbeteg Ellátó Központ, a Szülőotthon, bővült a ThermálStrandfürdő, Gimnázium, Művelődési Ház, áruház, iskolák épültek. Megnyílt az Állami Zeneiskola és a Helytörténeti Múzeum. 1984-ben Heves újra városi rangot kapott, mint közigazgatási központhoz 16 település tartozik. Felépült a Középfokú Oktatási Intézet, Sakkmúzeum költözött a városba.

 

A közel tizenkétezer lakosú város arculatát napjainkban a kistérségi központ jelleg határozza meg. 2005-ben „Ipari Park” címet nyert a HEVESI IPARI PARK (Heves), illetve a Heves Város Önkormányzata. Heves az ipari park fő céljának azt tekinti, hogy az ipari park a város térszerkezeti, gazdasági, civilizációs megújítását, modernizációját szolgálja.

 

A Hevesi Ipari Park az észak-magyarországi régióban, Heves megyében, Heves város meghatározó ipari vállalatainak szomszédságában kb. 28,33 hektáron jött létre zöld- és barnamezős beruházás keretében. Közlekedés-földrajzi elhelyezkedése ideális, a 31-es főúton elérhető az M3-as autópálya füzesabonyi, káli és nagyfügedi leágazása, a Kisköre-Kál-i vasútvonal pedig a területtől egy km-re esik. A terület infrastuktúrája jó, de az elkövetkező időszakban bővítésre van szükség. Az ipari parkban a két legismertebb a Hevestherm Kft. és a Heves Ponyva Kft.,. Az ipari park fejlesztési területe közel 30 hektár lehet, mezőgazdasági működésből kivont zöldmezős területek, alapközművekkel ellátottan. 2008-tól a Hevesi Ipari Parkba települ az AVE-Heves kft, amely jelenleg 17 település kommunális hulladékszállítását bonyolítja, de a regionális hulladékkezelés döntő szereplője lesz éveken belül.

 

A Budaörsi Ipari Park szakértelmével és tervek szerint egyre növekvő mértékben saját tőkéjével vesz részt a Hevesi Ipari Parkkal történő együttműködésben. Cégük az önkormányzati típusú befektetések (befektetési helyszínek kialakítása, fejlesztése, értékesítése, munkahelyteremtés stb.) piaci szemléletű szervezésében és lebonyolításában, valamint az önkormányzati és vállalkozói források koordinálásában szerzett nagy tapasztalatokat az elmúlt évek során. Forrásaikkal részt vesznek a befektetési helyszínek kialakításában, az infrastrukturális feltételek megteremtésében. Tapasztalatuk szerint közös erővel, összefogva eredményesebben lehet feltárni és kiaknázni a település fejlesztési potenciáljait, köztük legelőször a munkahelyeket biztosító ipari parkot, ipari területeket, s ehhez az üzleti alapú együttműködéshez keresünk kínai partnereket is.
© 2024 Heves Város Önkormányzata  ::  Készítette: Progikon Stúdió